חזרה של גאוט לאחר תקופה קצרה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

09/08/2016 | 09:56 | מאת: מוני

שלום רב , ב 18.6 היו לי כאבים בבוהן שמאל,ואחרי 4 ימים אבחן רופא המשפחה , גאוט! ,שתיתי במשך חודש קוליחצין , כדור פעמיים ביום ובצירוף תזונה נכונה , הכאבים , הנפיחות והאודם עברו , עשיתי בדיקות דם והURIC ASID היה 6.8 וכן איסוף שתן במשך 24 שעות שגם הוא היה בסדר! להפתעתי, הגאוט חזר בימים אלה , ומיד התחלתי לשתות קוליחצין בעצת הרופא , שאמר "ברגע שאתה מרגיש שזה מגיע תתחיל לשתות 2 ביום " שאלתי: מה הסיבה לחזרת הכאב , במיוחד בלילה ? אני לוקח משכך כאבים כדי להרדם ! לשאלתי , הרופא שלי אמר שכדי למנוע חזרה של גאוט יש לרדת במשקל , וזה אני מנסה לעשות בתקופה הזו ! האם יש סיבות נוספות , שמעתי שיש כדור שעוזר למניעת גאוט , אבל אותו יש לקחת כל יום כל החיים.....האם זה נכון? מודה לכם מאד מאד , על תשובותיכם שבודאי יקלו עלי מאד בכאבים האלה מוני

19/08/2016 | 08:11 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לא כל כאב בבוהן הוא גאוט! כדי לגשת לריאומטולוג לבדיקה מסודרת

מנהלי פורום ראומטולוגיה