מה זה גאוט והאם קשור למחלות רקמת החיבור?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/07/2016 | 09:41 | מאת: אני

שלום, כבר כתבתי כאן בעבר. בן 44 מאובחנת עם מחלות רקמת החיבור ולפוס ללא אבחון סופי כבר מספר שנים במעקב עם תקופות רגועות בין לבין. השבוע התחילו לי כאבים חזקים בבהונות הרגליים ועכשיו הכאב חזק ממש ברגל שמאל ומידי פעם היא נהפכת לסגולה וחוזרת לצבעה הרגיל, לא יכולה לדרוך על הרגל אבל לאחר פעולה הכאב נרגע כלומר במחנוחה ושכיבה הכאבים ממש בלתי נסבלים ומקרינים לכ כיוון ברגל עד לאזור הירך, גם המרפקים שלי אדומים ולא כ"כ נפוחים וכמו תמיד אצבועת הידיים, התור לראמטולוג רחוק ורופא המשפחה שראה קרא לזה גאוט ונתן לי זריקה לכאבים. קראתי קצת וכתוב שצריכה להיות חומצה אורית בבדיקות ואין לי וגם אני בקושי אוכלת בשר ועוף ובכלל דגים לא נוגעת שזה גורם לזה. רציתי לדעת אם יש קשר בין גאוט לרקמת החיבור? תודה

אצבע כואבת שהופכת לסגולה במסגרת של מחלת לופוס נשמעת לי יותר כתופעת RAYNAUDS נסה להתייעץ שוב עם רופא המשפחה ולהשלים בדיקת ACLA b2GP1 LAC

מנהלי פורום ראומטולוגיה