בדיקות דם סותרות וכאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

13/07/2016 | 17:59 | מאת: שירה

שלום, בדיקת ANA התקבלה חיובית ולאחר מכן בבדיקה אימונופלורסנטית FANA יצא שלילי. אנטי דנ"א (elisa) יצא חיובי (20 IU). אין לי כאבים או תסמיני מחלה כלשהם (בריאה, בת 24) הדבר היחיד הוא כאבי ברכיים שבאים לעיתים (כואב גם בישיבה ושכיבה) ובזמן האחרון שמתי לב שהם מגיעים לי אחרי מבחן או כשאני עייפה... יתכן שקשורים ללחץ- אבל לא רק. התור לראומטולוג עוד רחוק מאד ואני מאד לחוצה. אשמח לשמוע דעתך לגבי תוצאות הבדיקות, וכמו כן האם ניתן לקשר את כאבי הברכיים לגורם כלשהו... תודה רבה מראש!

בדיקת אימונופלורוסנציה יותר ספציפית ויציאה שלילית . הייתי חוזר שוב על בדיקת ANA רגילה ו DSDNA במרחק של חודשים מהקודמת ותוספת אנטי SMITH , RNP , C3 C4 שתן כללית , ACLA B2gp1 COOMBS

מנהלי פורום ראומטולוגיה