קשיון בוקר בכפות הידיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/06/2016 | 08:55 | מאת: מ.

שלום רב, אני בת 55. בריאה בדרך כלל. מזה כשנה הופיעו לי בעיות בכפות הידיים, בעיקר בשעות הבוקר. זה מתבטא בקושי בקיפול האצבעות וזה משתפר תוך כדי פעילות. תחושה זו חוזרת גם בהמשך היום כאשר האצבעות אינן פעילות בכיפוף וישור תדירים. יש לי גם לעיתים 'קליק' בכיפוף אצבע 3. התופעות הללו משותפות לשתי הידיים. בבדיקות דם אין חריגות:CRP , anti CCP, שקיעה, הפקטור הראומטולוגי. ב-MRI לא נצפתה חריגה. כיצד ניתן למנוע החמרה? כיצד ניתן לשפר? האם ניתן להחזיר את המצב לקדמותו?

למרות בדיקות תקינות הסיפור מכוון לדלקת מפרקים - מציע להיבדק עי ראומטולוג

מנהלי פורום ראומטולוגיה