תוצאות בדיקה וזימון רופא

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/06/2016 | 23:54 | מאת: רחלי

שלום רב, אשמח לייעוץ ולהכוונה.. אמא שלי סובלת בדלקת פרקים שגרונתית וגם אבא שלה סבל מזה..לאחי הצעיר ממני החלו כאבים בידיים ממאמץ ועבודה פיזית והרופא משפחה שלח אותו לבדיקות, אני החלטתי לפנות גם לרופאה שלי (מפחד מהמחלה הזו, אני רואה את הסבל של אמא שלי) והבדיקות שיצאו לי הם: c/r/p קטן מ0.5 3.Antinuclear Ab Adults= 5 Rheumatoid Factor Quantit= 9.4 רופאת משפחה לא ידעה מה לומר על התוצאות, אמרה: שאולי זה מראה שיש נטייה גנטית.. סיפרתי לה שלאחרונה התחילו לי קילופים במרפק היד (אולי פסוריאזיס? ) אז היא אמרה שאולי התוצאות מרמזות על זה..תכלס' היא לא ידעה מה לומר.. היום אמא שלי הלכה לראומטולוג שלה והראתה לו את התוצאות שלי והוא ביקש שאגיע גם בלי תור.. אני בת 34 ואין לי נפיחות בידיים או ברגליים ב"ה..יש לי אצבע אחת שלעיתים נדירות היא מתאבנת, נניח אחרי בריכה לקח לי דקה וחצי להחזיר אותה לתנועה.. אני ממש בלחץ!! יש לי על מה?? ללכת לראומטולוג של אמא? או לא? הוא רופא פסימי ומלחיץ...

בהעדר תלונות מתאימות לדלקת מפרקים או תפרחת בחשיפה לשמש הסיכון שבדיקות אלו ( ANA) מצביעות על מחלה נמוך אך הייתי ממלית להיבדק ולהשלים את שאר הבדיקות dsdna rnp c3 c4 SMITH ENA שתן כללית ACLA

מנהלי פורום ראומטולוגיה