שאלה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

12/06/2016 | 22:37 | מאת: גל

שלום וברכה בבדיקות דם יצא ana חיובי ssa ro חיובי. יש לי פריחת זאב שנובעת מהשמש אך אולי זו רוזיצאה, ובבדיקת שתן יש כדוריות אדומות 10 מ"ג. האם זה 4 סימנים המספיקים כדי לאבחן לופוס? או שאולי תפקודי הכליות או עור הפנים אינם נחשבים כסימנים? בנוסף לכך כשאני בשמש נוצרים לי כאבי ראש פנימיים אך גם בקרקפת. הכאבים על הקרקפת מתבטאים בנפיחות קלה וקילופים לבנים. האם זה עשוי להיות קשור? תודה רבה

אני לא יודע מה זה פריחת זאב אבל אני מניח שאת/ה מתכוונ/ת לתפרחת פרפר. הנתונים אינם מאבחנים לופוס אך תומכים באבחנה בין אבחנות נוספות הבאות בחשבון כמו שיוגרן או מחלת חפיפה, בכל אופן אין ספק שראוי ביקור מסודר אצל ראמטולוג כדי להגיע לאבחנה . בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה