מחלות קולגן ( ??? )

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/05/2016 | 18:40 | מאת: צ

שלום, מזה כיותר מחצי שנה אני סובל מעין אחת אדומה. גודש בכלי דם בלחמית ודלקת. בבדיקת רופא מומחה נקבע לי בנוסף לטיפול בכדורים נוגדי דלקת וטיפות עיניים שאבצע בדיקות מעבדה למחלות קולגן עקב אפיסקלריטיס ממושכת. מה זה אומר? יש לי ממה לחשוש? מה עלול להתגלות מהבדיקות? למה מיועדות? תודה.

אפיסקלריטיס אינו ביטוי שכיח במחלות קולגן ביחוד לא כהתייצגות . תיארטית יכול להופיע במספר מחלות כולל דלקת מפרקים שגרונית RA אולם אם זו ההתייצגות היחידה ואין כאבי מפרקים או כל ביטוי אחר הייתי מטפל באופן סימפטומטי בדלקת בעין

28/05/2016 | 20:46 | מאת: צ

תודה רבה ד"ר דורון על התגובה. בגדול, מלבד אודם בעין אחת אין לי (תודה לאל) כאבים כלשהם אחרים בגוף ואפילו לא בעין עצמה (רק אדומה פשוט). פשוט תחילה הופניתי לאולטרסאונד בעין על מנת לבדוק אותה ושללו סימני פסיקלריטיס אך העין עדיין אדומה גם לאחר שימוש בטיפות וכדורים נוגדי דלקת (אינדוביס). עתה הוחלט לבדוק אם זה כנראה תגובה ממחלות קולגן (בבדיקות דם) אך אני מבין שכנראה גם זה לא יהיה התשובה למצב. עתה אני מטופל כבר בטיפות סטרואידיות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה