Ana חיובי ועולה לאחר כמה חודשים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/05/2016 | 15:31 | מאת: גל הראל

שלום לפני כחצי שנה עברתי בדיקות דם מקיפות מאחר שלאמי יש חשד ללופוס לא מאובחן היות ואין לה 4 תסמינים לפחות . בבדיקות דם שלי לפני חצי שנה יצא ana 3.6 . מכאן שהוא חיובי . יתר הדברים יצאו תקינים לרבות אנטי dna וכ"ו . עכשיו ביצעתי שוב את כלל הבדיקות וה ana שלי עלתה והיא על 5.4 ושוב יתר הדברים תקינים . השאלה שלי היא אם יש חשיבות לעילה של ה ana ומה אפשר לעשות לגבי זה . אציין כי לפני חצי שנה עברתי גרידה קצת לפני הבדיקה והיום אני בהריון ממש בהתחלה . האם שינויים הורמונלים משפיעים על ה ana ? והאם יש דברים נוספים שעליי לבדוק ? תודה רבה . ssa ו ssb תקין, c3.f4 תקין

אני חושב שזה טעות לבדוק ANA בבני משפחה ללא סימפטומים שרק מלחיצה ולא משרתת שום מטרה. לא הייתי ממשיך ברור בשלב זה

מנהלי פורום ראומטולוגיה