רקמת החיבור מעורבת?.?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/05/2016 | 09:39 | מאת: אני

עפ"י בדיקות דם וכן בדיקות קליניות מאובחנת כבר מספר שנים. היתה לי רגיעה של כמעט שנה, חוץ מתופעת הרנו והתנפחות האצבעות בידיים. כרגע בדיקות הדם יחסית תקינות אבל עדיין מתנפחות לי האצבעות ותופעת רנו לעולם לא פסקה. אני די מסתייגת מהאבחנה למרות שלקח לראומטולוג שלי הרבה זמן להגיע להחלטה ולאבחון לאחר אין ספור בדיקות דם בשיטות שונות שאישרו את זה וכמובן בהבדיקות הקליניות. כאבים תמיד יש ולדעתי לא קשור בכלל למדדי הדלקת כי גם כשאן דלקת בבדיקות דם יש לי נפחיות וקשיון באצבועת הידיים כאילו זה תמיד שם, לאחרונה נוספו צרבות קשות עם רפלוקס, וקושי בנשימה, וכאבים בברכיים וכתפיים יש לי ירידה בדיפוזיה, לח דם ריאתי תקין. בקע סרעפתי וארוזיות קטנות לא זוכרת באיזה בשער האנטרום ועוד מקום. למען האמת כל הזמן אני במעקב וזה די קשה לי ומאוד מלחיץ... יכול להיות טעות באבחנה אולי יש לי משהו אחר? השאלה שלי האם במחלת רקמת החיבור האמצבעות מתנפחות ושוב חוזרות לעצמן כאילו כלום ? האצבעות מתנפחות סתם ולא רק בעת מאמץ

נשמע מתאים לסקלרודרמה אך לא הבנתי במה אובחנת ומה השאלה בדיוק

15/05/2016 | 09:11 | מאת: אני

הרופא חשד בתחילה בלופוס ואכן דיבר על סקלדרומה אבל בדיקות הדם חוץ מ RNP גבוהה ו ANA חיובי וגם SMRNP גבוהה לא הצביעו על סקלדרומה ואיך זה יכול להיות שאני מרגישה כחודש כאילו יש התלקחות ובדיקות הדם תקינות?, מה גם שבחום ובשמש אני ממש מתנפחת וכואב לי גם ביידים וגם ברגליים וגם בחום אפילו יותר מהקור והתופעות לא בראש שלי

מנהלי פורום ראומטולוגיה