שאלה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/05/2016 | 22:41 | מאת: אני

שלום וברכה בבדיקת דם נמצא ana טיטר חיובי בשיטת הפלורוסנט. Ssa52 חיובי .ssa ro חיובי.יש לי פריחה בלחיים שמשאירה צלקת חומה בעקבות השמש ואובחנה על ידי רופא עוד כרוזצאה. לעיתים גם יובש בעיניים בשמש מחיפוש בגוגל אני לא מוצאת כמעט תאורי מקרים של ssa חיובי. ברצוני לשאול האם זה אמור להדאיג או לרמוז על לופוס או מחלה אוטואמונית אחרת? תודה רבה

שלום רב התאור נשמע כתסמונת חפיפה בין לופוס ושוגרן - מציע לפנות לראומטולוג

מנהלי פורום ראומטולוגיה