נוקשות ידיים בבוקר

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/05/2016 | 22:13 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 61, מאובחנת בדלקת פרקים כ 10 שנים, בחודש האחרון חלה החמרה ויש לי בבוקר נוקשות חמורה בידיים. אני לא יכולה להזיז את האצבעות כשאני מתעוררת והם ממש ממש כואבות - כאב שהוא כמו שריפה באצבעות הידיים. מה אני יכולה לעשות/ לקחת על מנת להקל על הכאב בבוקר, או למנוע אותו? האם עש משהו שאני יכולה לעשות לפני השינה או מיד כשאני קמה? תודה מראש!

דנה שלום נוקשות בבוקר הינה סימן לדלקת אולם כאב שורף נשמע יותר ככאב בעל אופי עצבי (בדר"כ ממקור תעלה קרפאלית) כדי להבדיל בין דלקת פעילה ללכידת עצב יש לבדוק אותך. הטיפולים לשתי אפשרויות אלו שונה (לדלקת סרואידים בשלב חריף וללכידת עצב ניתן לתת ויטמין B6 או זריקה מקומית) כך שקשה לקבוע. אפשר גם לנסות לתת את 2 הטיפולים יחדיו כיוון שיתכן ששתי האבחנות קיימות. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה