בדיקות דם ל RF לבירור דלקת פרקים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/05/2016 | 18:20 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, עקב כאב/נוקשות במיוחד בשעות הבוקר בכפות ידיים אשר משתחררות לי כחצי שעה לערך מהקימה,וכן כאב במפרקי הירך, גב תחתון ובכלל כאב בעצמות השלד מזה מספר שנים לפחות משנת 2010 שאני מתלוננת על נוקשות בכפות הידיים, נשלחתי ע"י רופא המשפחה לא פעם, אלא לפחות אחת לשנה לבדיקות דם: ESR-תקין CRP-תקין RF - בשנת 2012 התוצאה = 10.40 בשנת 2013 התוצאה היתה = 10.80 בשנת 2014 הוצאה היתה = 9.88 כמו כן בוצע ANTINUCLEAR Ab_(ANA שיצא שלילי. מאז לא ביצעתי בדיקות דם ל- RF. שאלתי היא האם באותם פעמים שביצעתי את הבדיקות היה סימן לדלקת פרקים עפ"י בדיקות הדם הנ"ל? מכוון שאין ערכי ייחוס מה הערך הנכון הייתי מבקשת לדעת מה התוצאה מראה? אני מבינה כי ללא בדיקה של רופא ראומטולוג לא ניתן לדעת האם יש דלקת פרקים אך רופא המשפחה בכל הפעמים האלה לא ראה לנכון לשלוח אותי לראומטולוג. מה דעתך? ומהי התוצאה כאמור לעיל? אודה מראש על תשובותיך האדיבה וסבלנותך הרבה בברכה

שלום שירה כפי שתיארת אכן קיים חשד גבוה לדלקת מפרקים. ב 50% מהמקרים כל מדדי הדלקת והסמנים תקינים לכן הבדיקות שבוצעו ויצאו שליליות אינן שוללות דלקת מפרקים. ממליץ להיבדק עי ראומטולוג . בריאות רבה

מנהלי פורום ראומטולוגיה