טיפולי שיניים-עקירה ושתל -על רקע עירוי אלקסטה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/05/2016 | 15:06 | מאת: ישעיהו סבול

חזרה על שאלה ששאלתי לפני זמן קצר בפורום זה כי לא ברור אם נקלטה במערכת.- בעניין אישה הסובלת מאוסטורופסיס וטופלה בעבר,הן בפוסלן והן בעירוי אלקסטה(לפני 10 ח').האם יש סיכונים היום בטיפולי שיניים,עקירה וגם שתל,ואם עדיף בכל מקרה ,אם כבר,לעשות הטיפולים אחרי שנה מהטיפול הקודם ורק לפני העירוי החדש,אם ינתן ,לצימצום סכנות. תודה רבה. ישעיהו סבול

הסיכון הוא קטן בהחלט . הסיכון גדול יותר בחולים המקבלים תרופות אלה עקב ממאירות. כמובן עדיף לתת רחוק ככל הניתן מטיפול קודם אבל גם לא טוב לקבל מייד לאחר מכן טיפול חוזר לכן הכי הגיוני חצי שנה לאחר אקלסטה אם חייבים

מנהלי פורום ראומטולוגיה