דלקת מפרקים שגרונית - RA

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/04/2016 | 19:08 | מאת: רעות

שלום, מגיל צעיר (3) אני מאובחנת עם דלקת מפרקים שגרונית RA . עד גיל 5 המפרקים הבעייתיים היו ברך שמאל ומפרקי אצבעות הידיים. טיפול ראשוני בכדור נקסין העלים את הבעיה באצבעות הידיים וכיום הבעיה מתרכזת בברך שמאל. הייתי במעקב עד גיל 18, והכדור שטופלתי בו היה ארקוקסיה שנלקח באופן קבוע. כיום, בת 23, ללא מעקב רפואי ועם כאבים חוזרים בברך השמאלית. עיקר הבעיה היא הגבלה בתנועה, נפיחות ניכרת וחום קל בברך ע"פ חוות דעת של שני רופאים, ולאחר בדיקות דם מתאימות שעשיתי- הדלקת אינה פעילה. והטיפול שהוצע לי זה שוב - ארקוקסיה אך לא באופן קבוע. שאלתי היא - מה ניתן לעשות מכאן ? הדלקת אינה פעילה אך ברור שאלו תסמינים של הדלקת שמוכרים לי מילדות. (לא נפלתי ולא קיבלתי מכה) ובכלל, איזה טיפול רפואי נוסף ניתן לקבל מלבד ארקוקסיה? מיואשת, ואשמח לכיוונים חדשים שטם נוסו, רעות.

01/05/2016 | 15:41 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

בדיקות דם לא תמיד משקפות דלקת. לעתים ניתן לראות דלקת ב MRI, אשר גם יכול לעזור באבחנה של מחלה לא דלקתית.

מנהלי פורום ראומטולוגיה