בוטורנס ופיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

20/04/2016 | 11:20 | מאת: שני

שלום, אני סובלת מפיברומיאלגיה קשה. לקחתי תקופה טרמדקס שהקל, אחרי כמה כארבעה חודשים המחלה החמירה ולא יכלתי לעמוד על הרגליים ואז קיבלתי בוטורנס. אני לוקחת את הבוטורס כבר כחמישה חודשים. הבטוטורנס לא עוזר לי במאה אחוז וישנם הרבה תופאות לוואי אני מאוד סובלת, אבל מצד שני אני מצליחה לעמוד על הרגליים בזכותו. בלי הוטורנס אני לא מצליחה להחזיק את עצמי, פשוט נחה. וכאבים שאני לא יכולה לתאר. בפעם האחרונה שנסיתי להפסיק (בהדרגה כמובן) את הבוטורנס, לא יכלתי בלעדיו כי הכאבים שלי בלתי נסבלים עד כדי רצון להתאבדות. כשביקרתי אצל הראומטולוג האחרון, הוא אמר שכשלוקחים בוטורנס לזמן ממושך זה גורם לנזק, לסף הכאב נמוך. עכשיו אני מתחילה לקחת ליריקה בתקווה תשצליח להחליף את הבוטורנס. שאלתי האם הנזק שהבוטורנס עושה הוא בלתי הפיך? האם בזה שאני לוקחת בוטורנס אני ממשיחה להחמיר את המחלה ולהוריד את סף הכאב עוד? אודה לך על תשובתך וסליחה על השאלה הארוכה.

25/04/2016 | 15:42 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

בוטרנס אינו שייך לתרופות לטיפול בפיברומיאלגיה, לפחות בריאומטולוגיה, למיטב ידיעתי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה