כאבי מפרקים אולי בשל סטרפטוקוק

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

18/04/2016 | 14:02 | מאת: מיה

שלום, לפני שנה וכמה חודשים החלו כאבי מפרקים, היו כאבים בשורש כף היד שאובחנו כדלקת בגיד). רוב הכאבים היו סימטריים והופיעו פתאום בוקר אחד- בכפות הרגליים, במתנים, בכפות בידיים ושורש כף היד, בעיקר באצבע ביד ימין וגם באגודל, בשני צידי הלסת ובנקודה מסויימת מתחת לעורף. הכאבים היו כל כך חזקים שאני זוכרת שבקושי הצלחתי לקום מהמיטה, לצעוד בקושי רב עם המון עזרה, המהלך היום זה טיפה השתחרר. בהמשך למדתי לקחת ארקוקסיה וזה היה יותר טוב, הצלחתי לתפקד. ניתנה לי תרופה - ברקסין שעזרה להקל על הכאבים, הראומטולוגית אמרה שזה כנראה בגלל סטרפטוקוק ואכן כל פעם שהופיעה דלקת גרון, לאחר כמה ימי טיפול, הכאבים התגברו מאד. מאז אני חיה עם כאבים ממש חזקים שהתגברו. הידיים שלי כבר בקושי מתפקדות, האצבעות נפוחות, אני לא יכולה לכתוב רק להקליד במחשב. הכאבים בידיים קבועים, כף יד ימים נפוחה ולא מיישרת לגמרי, התחילו עיוותים של העצם (נראה לי) בשאר חלקי הגוף הכאבים באים והולכים. בדיקות הדם תקינות לחלוטין (לדברי הרופאים) אני אמא לשלושה ילדים קטנים מאד (תאומים בני ארבע וקטנצ'יק בן שנתיים) וממש מיואשת. אמרה לי הרופאה המטפלת שאצטרך ללמוד לחיות עם הכאבים - לא נראה לי הגיוני!!!! חייב להיות משהו שעשוי להקל על הכאבים ואולי לעצור את תהליך התעוותות כפות הידיים.... מישהו יכול לכוון אותי??? אני גרה בחיפה.

25/04/2016 | 15:38 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

הסיפור שלך מתאים לדלקת מפרקים מסוג שונה מדלקת משנית לחיידק (קורה הרבה פעמים שדלקת מפרקים משנה את הפנים) - צריך לחזור אל ראיומטולוג לבדיקה, ובמידה ויש סימני דלקת בבדיקה - תקבלי טיפול מתאים ויעיל.

מנהלי פורום ראומטולוגיה