אריתמה נודוזום כרונית

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/02/2016 | 01:44 | מאת: הדר

שלום, שמי הדר, בת 31, לפני יותר משנתיים יצאו לי 2 סימנים אדומים וטיפה סגלגלים בשוקיים בשתי הרגליים, לאחרונה עשיתי ביופסיה מכיוון שהסימנים לא עברו, האבחנה מהביופסיה היא אריתמה נודוזום, לאחר קריאה באינטרנט הבנתי כי בדר"כ הסימנים עוברים מעצמם לאחר כ 6-8 שבועות, אני עם הסימנים כבר יותר משנתיים, לא הייתי בהריון עדיין, לא הייתה לי דלקת גרון, אני לא לוקחת גלולות למניעת הריון, לא מצאתי שום מידע לגביי אריתמה נודוזום שלא עוברת תקופה כ"כ ארוכה, אשמח לשמוע הסבר לגביי התופעה, המון תודה

10/02/2016 | 17:40 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לעתים אריטמה נודוזום זה חלק ממחלה דלקתית אחרת ובמידה ותפרחת זו לא חולפת מספר שבועות - יש לפנות לריאומטולוג שיעשה בירור לסיבתה

מנהלי פורום ראומטולוגיה