מה השכיחות של "רגישות" להפארין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/02/2016 | 08:30 | מאת: שירן

שלום רב, אבי בן 66 לאחר ניתוח חזה אובחן בחשד משמעותי ל Heparin-induced Thrombocytopenia. שאלתי היא, מה השכיחות של התופעה, מדוע לוקח כל כך הרבה זמן לאבחן (לקח עשרה ימים בטיפול נמרץ עד שחשדו בזה למרות טרובוסיס ברגליים וירידת טסיות)? האם זה נפוץ בארץ? תודה מראש שירן

08/02/2016 | 15:11 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

שלום, מדובר במחלה המטולוגית (לא ריאומטולוגית) אשר לא נדירה במיוחד, ומתייצגת בירידה בכמות טסיות משני לטיפול בהפרין או קלקסן. האבחנה נעשית על ידי בדיקת דם מיוחדת והטיפול הוא להפסיק את הפרין או קלקסן

מנהלי פורום ראומטולוגיה