אשמח להסבר הדיאגנוזה..

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

02/02/2016 | 11:17 | מאת: מיכל

הבדיקה נעשתה בטכניקות שונות, בשקלול T1, PD ו-T2, עם ובלי דיכוי שומן, במישור קורונלי אלכסוני ואקסיאלי, לפני ואחרי הזרקת גדוליניום. סיבת ההפניה: חשד ל- SACROILIITIS באספקט האנטרואינפריאורי של המפרק הסקרואיליאקלי הימני, בחלק הסקרלי של המפרק נראה בצקת ותגובה דלקתית סובכונדרלית אינטראמדולרית קלה. קיים רושם לסקלרוזיס סובכונדרלית קלה משני צידי המפרק הסקרואיליאקלי הימני. הממצאים יכולים להתאים לסקרואיליאיטיס פעילה במידה קלה מימין. משמאל: הקונטור הגרמי ואות מח העצם בשני צידי המפרק הסקרואיליאקלי בגדר הנורמה. לא נראים אזורי אות או צביעה פתולוגים סביב המפרק הסקרואיליאקלי. שכבות השרירים, מישורי השומן, העור והתת עור בגדר הנורמה. לסיכום: ========= סקרואיליאיטיס פעילה במידה קלה מימין.

08/02/2016 | 15:08 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

ב MRI ראו סימני דלקת צמוד לאחד ממפרקי האגן. דלקת באותו מפרק נקרא סאקרואילייטיס ויכולה להיות ביטוי של מספר מחלות, כגון מחלת בכטרב.

08/02/2016 | 23:10 | מאת: מיכל אבני

תודה על תשובתך.. כיצד ממליץ להמשיך מכאן? אילו בדיקות יכולות לאמת או לשלול המחלה הנ"ל או לתת כוון אחר?

מנהלי פורום ראומטולוגיה