גירוד ונפיחות באצבעות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

01/02/2016 | 21:20 | מאת: אני

שלום רב, אני בת 35 בימים האחרונים, מאז שהיה מזג אויר סוער, שמתי לב שאצבעות הידיים שלי מתנפחות וחלק מהאצבעות ממש מאדימות ומגרדות מאוד. באצבעות הרגליים - אותו הדבר, באצבעות ספציפיות והצבע שלהן היה ממש שחור-סגול מרוב הקור. וכמובן שאני מחממת את הגוף ושומרת על עצמי. התופעות ממשיכות גם כיום, ואציין שזה קרה לי בעבר (בידיים) וחלף מעצמו אך השאלה ממה זה נובע והאם זו יכולה להיות דלקת? תודה על כל תשובה

נשמע מתאימה ל PERNIOSIS או chill blanes - תגובה לקור שאינה מסוכנת ודורשת בעיקר חימום ושימון מקומי כיוון שהעור באיזורים אילו נוטה להיסדק ולהזדהם . זאת כמובן אבחנה טנטטיבית מבלי לראות את הידיים קיימת אבחנה מבדלת רחבה

מנהלי פורום ראומטולוגיה