עזרתך בבקשה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/11/2015 | 12:59 | מאת: הילה

שלום, בת 36 עדיין ללא ילדים. לאחר בדיקה אצל אורתופד, בעקבות כאבים איומים ונוראיים בגב תחתון וצידי אגן, אובחן אצלי בלט דיסק L4 L5, שקיעת סידן באגן, ודלקת במפרק הירך האחורי באגן. קיבלתי טיפול תרופתי קולכיצין 0.5 פעמים ביום, מירוב כאבים ובלבול שכחתי את אשר הרופא הסביר לי ועל כך אני צריכה עזרה הכוונה, -רק בשנה האחרונה כל כמה חודשים נתקפתי כאבים וטופלתי ב-ארקוקסיה90, כך לפחות 4 פעמים במהלך השנה האחרונה בעקבות כאבים שחזרו. ועכשיו התבקשתי לקחת קולכיצין, האם אכן זה הטיפול הנכון? כאשר קראתי שהכדור הנ"ל לבעיות אחרות לגמרי? -כאשר נאמר לי לקחת פעמיים ביום, מה המרווח שעות בין כדור לכדור? -מאחר ויש לי רגישות בקיבה, האם ישנה כאן בעיה? -מאחר ואני לוקחת כל מיני כדורים חלק קבועים כמו גלולות מרסילון נקסיום 20,יוטירקס. וגם נוטלת כדורים אחרים לא באופן קבוע אלא לפי מידת הצורך,וגם סוגי ויטמינים שונים, האם יש התנגשות-אינטראקציה עם ה-קולכיצין0.5 , מאחר וראיתי שחייב להתייעץ עם רופא. -בנוסף בשל כל הכאבים שאני עוברת, מה בנוסף מומלץ לעשות במצבי ובשביל לשפר את מצבי? תודה מראש הילה

כעיקרון כולכיצין משמש לטיפול בדלקות על רקע הסתיידות גידים (בהסתייג שלא אני ראיתי את הצילומים וקבעתי את האבחנה) אינני רואה אינטראקציה מציע לקחת בוקר וערב לאחר אוכל תגובה תימדד תוך 3 חודשים ולא מיידית כמו בתרופות אחרות כמו וולטרן ארקוקסיה ...

23/11/2015 | 08:15 | מאת: הילה

בנוסף יש לי בעיה נוספת של כאבים אשר מתחיל ממתחת לאוזן שמאל לאורך כל בכתף עורף ומושך לי לכיוון היד ומאחורנית של היד. האם על הדרך הכדור(קולכיצין) שאותו אני לוקחת לגב, יכול על הדרך לעזור גם לכאבים האלו?

מנהלי פורום ראומטולוגיה