כאבים/תחושת קור באצבעות הרגליים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

21/11/2015 | 07:30 | מאת: הילה

המודעות לכאב/הרגשת קור החלה בחורף שעבר. ניסיתי מספר סוגי נעליים, גרביים עבות, כותנה ועוד. ביצעתי בדיקת EMS שהייתה תקינה, בביקור אצל אורתופד טען שהדופק בגב כף הרגל תקין ומבדיקה גופנית טען שזו אינה בעיה אורתופדית כיוון שמופיעה בשתי הרגליים ואם חוזרת לפנות לבירור ראומטולוגיה. פניתי לנוירולוגית שנתנה לי כדורי ויטמין B וחומצה פולית לראות אם עוזר. במהלך הקיץ התופעה נעלמה, חום ונעילת סנדלים של TEVA לא גורמים לתחושה. חזר במעט החורף ועברתי לנעליים סגורות והתופעה מתחילה לחזור. אני מטפלת בטווינא שמקלה, שמתי לב שאחרי שנעלתי נעלי עור(האש פאפיס עם עקב נמוך/שטוח) שמעט לחצו לי ברגל הכאב חזר כבר לכמה ימים ברצף. כשהכאב חוזר אני מורידה נעליים וגרביים ושוכבת עם כרית חמה(מחוממת במיקרו) וזה מקל על הכאב. כמו כן כשאני מסובבת את שתי הרגליים שלי כלפי פנים ומצמידה ברכיים ישנה הקלה. אני הולכת לישון עם כרית חמה לכפות הרגליים וקמה בבוקר ללא כאב אבל או שחוזר עוד בשכיבה במיטה או אחרי קימה לשרותים. מה הבירור הראומטי שהיית ממליץ לעבור?

אם זו רק הרגשת קור ואין הכחלה של האצבעות אני לא רואה קשר ישיר בשלב זה למחלה ראומטית

מנהלי פורום ראומטולוגיה