מהי האבחנה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/11/2015 | 19:48 | מאת: אביטל

שלום, סליחה על האורך פשוט אני מנסה לקבל תשובה כמה שיותר מדוייקת כי אני בלחץ מטורף. אני בת 23, שנה לאחר לידה, לפני כ5 חודשים התחלתי להרגיש כאבים בעצמות(לא כאב בתנועה אלא כאב בעצם כשאני נשענת על שולחן, נשענת על הדופן של המיטה) עשיתי בדיקות דם והalk היה 150, לאחר שבועיים 130 ולאחר חודש 133. עשיתי בדיקות כבד והכל תקין, כמו כן עשיתי מיפוי עצמות וראו קליטה קלה בברכיים שטוענים שאלו כנראה שברי מאמץ או שינויים ניוונים בגדר הנורמה. הלכתי לאורטופד והוא טוען שזה לא תחום הטיפול שלו ושאפנה לראומטולוג. יש לי כאבים קלים מאוד בשורש כף היד אך אין קושי בתנועה או כאב מתגבר. בגוף אין כאבים בתנועה אלא אם אני נשענת על משהו. אני בלחץ כל כך גדול שאני לא יכולה לתפקד וכל היום רק חושבת על זה. מה זה יכול להיות ומה עלי לעשות? תודה רבה וסליחה על האורך!

הייתי מתקדם באבחנה ראשית עי שליחה של איזואנזימים של ALP ובדיקת GGT כדי להבין אם המקור הוא כבדי עצם או מעי . במקביל בודק רמת ויטמין D PTH ואז אם המקור כבדי כמובן -יעוץ כבד בדיקת AMA ו US כבד אם המקור הוא עצם ובדיקת ויטמין D נמוכה - לתקן ויטמין D ואם תקין לא יהיה מנוס מהפניה לראומטולוג ובדיקה פיזיקלית כדי להתרשם

מנהלי פורום ראומטולוגיה