MGUS+ ANA POSITIVE

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

12/11/2015 | 19:50 | מאת: מורגן

בת 57, לפני כ- 10 שנים אובחנתי ב- MGUS עד עתה אין שינויים לרעה במצבי, למעט אנמיה לא קשה ן- לויקופניה קבועה אך לא דרסטית. לאחרונה בעקבות כאבי גפיים ערכתי בדיקות דם ונמצא ANA חיובי 2.1 עלי לציין שביתר בדיקות הדם לא הנמצאה עדות תומכת למחלות ראומטיות שונות,ולא ללופוס..ולא לדלקת כבד וכד' שאלתי היא- האם יכול להיות קשר כלשהו בין ה- ANA שרק לאחרונה הפך לחיובי לבין התפתחות ה- MGUS לכיוון MM ?

אני לא רואה קשר בין הופעת ANA להתפתחות מיאלומה. ב MGUS יש ייצור עודף של נוגדנים וייתכן שחלקם מכוונים נגד מרכיבי הגרעין (ANA) כך שאם אין סימפטומים יש סבירות גבוה שמדובר ברעש רקע

מנהלי פורום ראומטולוגיה