AS ונטילת celcox

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

02/10/2015 | 10:17 | מאת: רונן

שלום רב, אני גבר כבן 27, לפני כחצי שנה אובחנה אצלי ankylosing spondylitis על סמך תלונות על כאב וקישיון גב באופן ניכר בבוקר מעל שנה, HLAB27 חיובי, Sacroiliitis רמה 3 בצילום רנטגן,(רמות נורמליות בדם). מאז אני נוטל באופן קבוע כל ערב כדור אחד 100mg celcox, הכדור עשה שיפור עצום אין לי כמעט סימפטומים ואיכות השינה מצויינת(הכאבים העירו אותי בלילה). שאלותי: 1. האם אצטרך ליטול celcox כל חיי? באופן גס לפי תוחלת חיים ממוצעת עליי לקחת במשך 50-60 שנה עם כל התופעות לווואי של NASID יכול להביא יותר נזק מתועלת? 2. אני עושה פעילות ספורטיבית מידיי יום כולל שחייה, וריצה. האם מותר לי לרוץ או שזה מפעיל עומס רב מידיי ועליי להמנע? 3. האם מותר לי לשתות אלכוהול עם הסלקוקס באופן מתון???למשל 2-3 כוסות בירה בשבוע? תודה רבה.

04/10/2015 | 08:14 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

1. אפשר לקחת סלקוקס תקופות ארוכות - חודשים וגם שנים בתנאי שאין תופעות לוואי (כאבי בטן, בעית כליה..). 2. לחיות חיים נורמליים - מותר הכל. אולי להמנע מהרמת משקולות משמעותיים 3. מותר

מנהלי פורום ראומטולוגיה