הסבר לANA חיובי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/09/2015 | 06:37 | מאת: גל

הבדיקה ניתנה ע''י רופא המשפחה בשל כאבים ממקור בלתי ידוע בחזה מימין (מעל לשד) ובעיקר בשל שתי בלוטות לימפה מוגדלות, אחת בכל פרוטיס שצצו החל מספטמבר שעבר והיו בהתחלה בגודל 1.5 ס''מ ועם קורטקס מעובה מימין בלבד ואחריה צצה בכמה חודשים בלוטה של 1.1 ס''מ משמאל לצוואר, כל בלוטת לימפה צמודה\מאחורי כל בלוטת פרוטיס (לפי בדיקת אא''ג גם הפרוטיס מוגדלות) ומהלך גדילתן די סטטי (קפצו בגודלן בסוף יוני האחרון ל2 ס''מ מימין ואילו השמאלית עקפה עכשיו את הימנית בגודלה ובת 2.3 ס''מ) ולכן ההמטולוג המליץ להתייעץ עם ראומטולוג למקרה שמדובר בסרקואיד\שיוגרן. בת 22, היסטוריה רפואית-אסתמה בעייתית כבר תקופה של שנה (התקף כל יום בשבוע, לעתים יותר מהתקף אחד ועד שלושה ביום על רקע אלרגי מובהק, עד לפני שנה היו רק שלושה התקפים בשבוע) אלרגיות רבות מאובחנות וגם תחת מעקב המטולוג כבר שנה בחשש קל מאוד ללימפומה בשל ירידה של 16 קילו במשקל ללא כל נסיון (ירידה שנבלמה כבר לפני 8 חודשים), ושתי בלוטות לימפה מוגדלות אחת בכל בלוטת פרוטיס (2 ו2.3 ס''מ שגדלו בעד ס''מ אחד בשנה שסיפרתי עליהן בהתחלה) חום וחולשה (עוד לא נעשתה ביופסיה כי הבלוטות היו די סטטיות השנה והירידה במשקל נבלמה). לעניין האולי ראומטי-יש כאבים כרוניים ונוראיים ביותר בשכמה-צוואר ימין כל יום כל היום מגיל 5 ממקור לא ידוע ועד עכשיו גם CT, MRI וEEG+בדיקת 3 אורתופדים לכתף יצאו תקינות ומקור הכאב העז לא ידוע (מתוכנן MRI לעמ''ש צוואר למקרה שזה המקור). ספירה וכימיה+TSH וLDH תקין כל השנה, רמות IGE עדכניות מאוד מהשבוע-1480, ראומטואיד פקטור 9.19>, שקיעה תקינה. היפרגמאגלובולינמיה פוליקלונלית 19.1. בשנה שעברה הבדיקה לANA יצאה שלילית בכל הקריטריונים. הפעם אני רואה שהבדיקה יצאה חיובית אך הקריטריונים השונים ברמה מינימלית (סליחה אם הנתונים מבולגנים, הם הועתקו מאתר הכללית, מקווה שזה קריא). ANTINUCLEAR Ab_(ANA) DNA (ds) Ab 1.0 IU/ml 0.0 1.0 6.0 ANA PATTERN Nucleolar clump ANA TITER POS 1:80 RNP 0.6 Index 0.0 0.6 0.9 Sm (anti Smith Ab) <0.2 RNP A 0.6 Index 0.0 0.6 0.9 RNP 68 <0.2 SmRNP <0.2 SSA-60 <0.2 SSA-52 <0.2 CHROMATIN <0.2 JO-1 <0.2 SCL-70 0.5 Index 0.0 0.5 0.9 ANTICENTROMERE Ab <0.2 SSA (Ro) SINGLE <0.2 SSB (La) SINGLE <0.2 RIBOSOMAL P Ab <0.2 מה פירוש הבדיקה? האם היא מצביעה בהכרח על מחלה אוטואימונית נוכחת? האם יכול להיות שהכאבים הכרוניים בכתף ו\או הבלוטות בפרוטיס קשורות לבעיה ראומטית (מתאים לשיוגרן כשאין יובש בפה)? לחזור לרופא המשפחה? תודה רבה

04/10/2015 | 08:05 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

ANA חיובי מצביע על הפעלה של מערכת החיסון. זה מתרחש לעתים בעת מחלה זיהומית, זה יכול להיות גם ביטוי של מחלה אוטואימונית כולל שיוגרן.

מנהלי פורום ראומטולוגיה