חשד ללופוס??

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

31/08/2015 | 19:59 | מאת: אני

שלום, עקב כאבים ונפיחות שהחלו באצבעות הידיים ולאט בהדרגה במשך שלוש שנים נוספו כאבים בברכיים, גב, קרוסליים ותופעת רינו עברתי בדיקות מקיפות אשר רובן יצאו תקינות כאשר מופיעים מדדי דלקת בדם. הראומטולוג אומר שיש חשד ללופוס, והתחלנו טיפול בפקווניל 200 מג' פעמיים ביום וכן טיפול בפרדניזון. כל הבדיקות לנוגדנים יצאו תקינות FTAR C3 -C4 נמוכים בתוך הנורמה.מה שיוצא שונה מידי פעם בבדיקות כאשר הממדדים עולים לעיתים ולעיתים יורדים מעט :נעשו בשיטת F? ANA PATTERN-SPECKLED ANA TITER-POS 1:80 ANA CYTPPLASMA-POSIVE ANTINUCLEAR AB_(ANA)-POSITIVE DNA (DS) AB-20 SMRNP-5 DNA AB CONF-NEGATIVE SM (ANTI SMITH AB)-BORDERLINE 1.1 RNP-66 אנטי CCP יצא שלילי כמו כן נעשו עוד בדיקות כמו קרדיבולינים UFK VPBK והכל בתוך הנורמה. אני די חרדה שהרופאה כלל בטוחה מה יש לי ושוקלת טיפול במטוקרסט, ברצוני להוסיף כי הבדיקות נעשו מספר פעמים בבית החולים במשך שלושת השנים האחרונות לעיתים המדדים קצת עוליים ולעיתים קצת יורדים כמעט ללא שינוי. כמו כן בעקבות הכאבים פניתי לאורטופד ששלח אותי לצילום CT שההראה כי יש שיוניים ניווניים קשים בגופי החוליות ובמפרקים , אולי יש קשר ? אודה קצת להארה בנושא כי אני מאוד חרדה תודה מראש

02/09/2015 | 16:54 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

כנראה ואין קשר בין לופוס ושינוים ניווניים בחוליות. לגבי יש או אין לופוס - עדיף לדבר עם הראיומטולוג שמכיר אותך

מנהלי פורום ראומטולוגיה