אבחון פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

31/07/2015 | 14:53 | מאת: שי

בן 28 סטודנט, סובל מחרדה מזה כ-11 שנים, בעקבות טראומה רגשית, במשך 9 שנים לוקח פקסט בהתחלה המינון היה 20 מ"ג בעקבות התקפי חרדה ירדתי ל 10 מ"ג אחרי 4 שנים והורדתי ל- 5 מ"ג למשך שנה וחצי ועליתי בחזרה ל 10 מ"ג , בשלוש שנים האחרונות אני חווה כאבים במאמץ פיזי ומחשבתי , הסימפטומים במאמץ פיזי הוא שאני מתחיל לראות מטושטש, תחושת חוסר חמצן בראש, קושי בנשימה במקביל כאבי ראש . אחרי הפעילות כאבים בגב התחתון לפעמים מרגיש עליה של חום הגוף, לפעמים הכאבים על עמוד השדרה בחלק העליון למשך יומיים( אפילו הלכתי לעשות מיפוי עצם עם חומר ניגוד- תקין ) , המשכתי לקיים שגרה למרות הכאב כי זה מאוד חשוב לי פעילות גופנית עד שמלפני קרוב לשנה התחיל לי כאב שבא מהעורף לצד ימין של הראש ולחץ בעין ימין ותיקים בעין זה כאב שמשתק אותי , זה קרה לי גם במאמץ פיזי וגם במחשבתי , בעת מבחן , לאחר מכן הייתי מרותק למיטה לפחות לשבועיים ואז החלטתי שאני מפסיק פעילות גופנית(קטרגל) עד שאני מבין מה אני חווה ואיך אני מתגבר על זה ומוריד את הלחץ מהמבחנים בכלל אני לא יכול להתמודד עם לחץ בשוטף , הבנתי שזה לא רק חרדה יש פה משהו מעבר , רופא המשפחה במילים יפות לא שם עליי , וטרם מצאתי פתרון לבעיה , (הבנתי שהרפואה בקופות החולים ובכלל בארץ לא שם שצריכים אותם ומשם לא תבוא עבורי הבשורה , החלטתי לחקור עד למציאת פתרון) לאחרונה תדירות הכאבים בעורף לכיוון הראש עלתה גם ללא ממאמץ מיוחד וזה פוגע לי באיכות החיים, אוסיף ואציין, שיש לי חשיבה מאוד איטית , ועשיתי מלפני 3 שנים מבחן טובה להפרעת קשב וריכוז נתנו לי ריטלין כדור וחצי וזה הגביר לי את תחושות החרדה וגם אז הייתי במשך שבוע עד שבועיים מנוטרל מפעילות. תוצאת המבחן קבעה שיש לי הפרעת קשב וריכוז. רקע על בדיקות דם שעשיתי לאחרונה, ה-B12 היה על ערך של 143 התחלתי לקחת את הטבליות של סולגאר מתחת ללשון אחרי מספר חודשים ה-B12 עלה 146 ניגשתי שוב לרופא משפחה ולקחתי זריקות בסהכ 3 זריקות + טבליות הגעתי לערך של 719 הפסקתי טיפול אחרי מספר חודשים וירדתי לערך 378 . סביר להניח שאם אגש לעשות בדיקת דם עכשיו הערך ירד עוד עשיתי מספר בדיקות וערכתי לפי תאריכים , מה ניתן ללמוד על הערך המשתנים בצורה קיצונית של ה- B12 האם יש קשר לפיברומיאלגיה?, מה אתם אומרים על ה- TSH , הוספתי גם ערכים עם חריגות, קראתי על פיברומאלגיה ומצאתי תאימות ורציתי לדעת האם קיים סיכוי שאני חולה במחלה הזאת ? איך ניתן לאבחן בצורה טובה ? האם דרך נוירולוג ממוצע ניתן להגיע לפתרון או חבל על הזמן וצריך לשפוך כסף על מומחה בתחום (הנוירולוגים שומעים חרדה ישר זורקים לפסיכיאטר, פשוט מכה) אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, תודה.

01/08/2015 | 19:51 | מאת: שי

מצורף לינק של בדיקות הדם שערכתי , תודה. http://srv2.jpg.co.il/9/55bcf83325e24.jpg

08/08/2015 | 18:34 | מאת: שי

מנהלי פורום ראומטולוגיה