בבקשה עזרתכם

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

29/07/2015 | 23:43 | מאת: אתי

בעקבות כאבים חזקים בבטן ובגב בוצע סיטי.הייתי רוצה לדעת מה זה אומר והאם יכול להעיד על הכאבים הממצא הבא: " מרקם גרמי-אחיד. שינוים סקלרוטים לאורך מפרקים סקרו איליאקלים דו"צ. אין עדות לבלטי דיסק משמעותיים, היצרות תעלת השדרה או היצרות פורמינלית".

אלה ממצאים לא תקינים והשאלה היא מה הגיל ולמה נעשתה הבדיקה. אם יש חשד קליני לכאב בעל אופי דלקתי ואם הגיל מתחת לגיל 45 ממצאים אלה תומכים בדלקת מפרקים מסוג דלקת חוליות מקשחת או ankylosing spondylitis - פנה לראומטולו

06/08/2015 | 14:00 | מאת: אתי

מנהלי פורום ראומטולוגיה