סיוגרן ושימוש בתרופה לגלאוקומה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/07/2015 | 11:48 | מאת: ליהיא

שלום רב גיל 40+סובלת מיובש בפה ובעיניים. מקבלת גנטיל טיפות וגל בעיניים. לאחרונה התגלה לחץ תוך עיני גבוה וקיבלתי מרשם לטיפות מסוג גלאוטן. בהוראות התרופה רשום לא להשתמש במקרי יובש קיצוני בעין. אני גם אלרגית להמון תרופות-אנטיביוטיקות וחומר משמר שנקרא מרטיולט. הבנתי שהטיפות מכילות גם חומר שימור ושכמעט כל הטיפות לטיפול בלחץ מכילות. האם ידועה לכם הבעייתיות בנושא והאם יש אלטרנטיבה אפילו שלא כלולה בסל הבריאות? תודה מראש.

לא יודע - רצוי להתייעץ לזה ברופא העיניים כי הוא ידע אם זו אזהרה שיש בה ממש או תופעת לוואי נדירה שאין לה משמעות קלינית. ניתן כמובן לעבור לטיפול פומי נגד גלאוקומה ויש תכשירים מסוגים אחרים כמו חסמי בטה כך שהאופציות רבות

מנהלי פורום ראומטולוגיה