אנקילוזינג ספונדליטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/07/2015 | 18:26 | מאת: יפית 2

אני חולה במחלת AS כבר מעל 40 שנה מטופלת כרגע היומירה, מטרוטרקסט ובאטופן. טטפלטי בסטרואידים באישפוזים אשר לא ממש עזרו לי וגם גרמו לי לתופאות לווי.מזה מספר חודשים סובלת כאבים חזקים. הייתי במרפאת כאב והרופאה הזריקה לי סטרואידים בגב מה שגרם לי שוב לתופעות לווי ואפילו לירידת משקל ביומיים כ2 ק'ג. כמו כן המליצה לי על זלדיאר וגאבאפנטין. קראתי על תופעות לווי של התרופות הללו ואני ממש חוששת לקחת אותם. אנא המלצותיך. כמו כן מדוע לא מומלץ קנאביס למחלה זו. ממתינה לתשובה בהקדם כי אני סובלת כאבים חזקים.

שלום הטיפול בכאב ב AS הינו בראשונה במקור הכאב כלומר בדלקת ולשם כך משמשות התרופות הביולוגיות לדוגמא. לעיתים למרות השתלטות על הדלקת נותרים כאבים מפושטים ואז ניתן להיעזר בתרופות שמטרתן היא רק להפחית כאב מבלי להתערב במהלך המחלה (כמו זלדיאר). כאשר יש רושם שהכאב הוא בעל אופי עצבי אנחנו מעדיפים להשתמש בתרופות אשר משפיעות ספיציפית יותר על עצבים (גבפנטין) . קנביס לא נבדק ב AS ולכן אינו מומלץ (גם לא נבדק בשאר המצבים שבהם רבים ממליצים עליו ולא הוכח כיעיל בטיפול כמעט בשום מצב - אבל בלי ספק עושה נעים להרבה אנשים ) .

מנהלי פורום ראומטולוגיה