אבחון לופוס ללא תסמינים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

24/07/2015 | 20:41 | מאת: יעל

שלום. אני בת 25. בריאה לחלוטין. לפני כחצי שנה נשלחתי לבדיקות דם שגרתיות ע"י רופא משפחה מחליף שמסיבה שאינה ידועה לי החליט לעשות בדיקות קצת יותר מקיפות. בבדיקה נמצא לי ana חיובי ואנטי דנ"א חיובי (19 IU). כל השאר תקין כולל בדיקות נוגדנים נוספות שניתנו כהמשך בירור. נשלחתי לראומטולוג שקבע שלמרות שאין שום תסמינים, יש לי לופוס. (ההסבר שלו היה שאני בחורה ואני בגיל המתאים אז זה מתאים שיהיה לי לופוס ואין צורך בבדיקות נוספות) הוא נתן לי פלאקווניל 400 מ"ג ביום ואמר להזהר מהשמש. כעבור 3 חודשים ערכתי שוב בדיקת גם שכללה גם בדיקת אנטי דנ"א (בelisa) ו- ana ובנוסף בדיקה אימונופלורסנטית FANA שכפי שהבנתי עד כה נחשבת מדויקת יותר. הבדקיות הרגילות חזרו עם תוצאה זהה לבדיקה הראשונה אך FANA חזרה שלילית! הראומטולוג אמר לא לייחס לזה חשיבות ולהמשיך עם הפחאקווניל, זאת למרות שביקשתי לקבל בדיקות נוספות שיוכלו להכריע בעניין. שוב אציין, אני בריאה, מרגישה טוב, עושה ספורט, אין לי כלל רגישות לשמש או כל תסמין אחר המתאים ללופוס. אני מרגישה שרופא המשפחה והראומטולוג "כופים" עליי את הלופוס אך עד שלא אקבל תשובה חד משמעית אינני רוצה להפסיק את השימוש בפלאקווניל או להיחשף לשמש. שאלתי היא דבר ראשון אילו בדיקות נוספות ניתן לעשות ע"מ לקבל תשובה יותר ברורה לגבי היותי חולה. ובנוסף אשמח לשמוע חוות דעת נוספת - האם יתכן לוםוס שהוא מעבדתי בלבד ללא התפרצויות/ תסמינים ובכללי- מה אפשר לעשות? אני מאד מתוסכלת מאז האבחון ומהיחס של רופא המשפחה והראומטולוג אשר מתנערים מבירור מעמיק תודה רבה!

שלום יעל שאלה טובה. כעיקרון אני לא נוהג לטפל בבדיקות מעבדה. הייתי ממליץ להשלים פנל רחב יותר של בדיקות כולל SMITH RNP משלים ACLA KCT RVVT b2gp1 COOMBS שתן לחלבון, ESR CRP אקו לב צילום חזה . אם אין איבר מעורב ואין תסמינים כלל הגישה שלי היא לא לטפל אם אין משהו ממש צועק בבדיקות אלה- מעקב בלבד. תרגישי טוב.

מנהלי פורום ראומטולוגיה