בדיקות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/07/2015 | 23:47 | מאת: אור

שלום רב גילי 46 לאחרונה קיבלתי בדיקות מראמטולוג ולצערי הרופא המטפל לא בארץ אני חרדה איני מבינה את הבדיקות אך נראה משהו לא תקין. antinulear ab adults 6.1 כאשר הטווח 1 sm ab 3.4 crp קטן מ0.5 _ la ab anti ssbdb4 ro ab 99 גדול מה אומרות הבדיקות הרפא לא בארץ ורופא משפחה מתעקש לא להסביר אני מוטרדת לא ישנה בלילה אודה לך על הסבר קצר ומה יכולה להיות הבעייה האם מסוכן ניתן לטפל משהו שעובר ?אני בחרדות נוראיות תודה מראש

סדר הבדיקות יצא קצת מבולבל במכתבך אך ממה שאני מבין באופן ברור הוא ANA חיובי ו RO חיובי שיכולים לתמוך בדלקת מפרקים מסוג sjogren אולם בהחלט לא ניתן לאבחן רק על סמך בדיקות . מצב זה מתאפיין ביובש בפה ובעיניים עקב פגיעה בבלוטות הדמעות והרוק ומלווה לעיתים אף בכאבי מפרקים ותפרחת. קיים טיפול יעיל היום לכלל דלקות המפרקים

מנהלי פורום ראומטולוגיה