שרירים תפוסים בירך

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/05/2015 | 23:49 | מאת: בן

שלום רב, אני בן 24 ומאז שאני זוכר את עצמי אני תמיד עם שרירים תפוסים בירך. מגיל 16 הייתי נוהג לרוץ ולשחק כדורגל כ3-4 פעמים בשבוע. בשנה האחרונה ירדתי לכ-פעמיים בשבוע, ובחודש האחרון לא עשיתי שום פעילות עקב לימודים רבים וכאב משונה בכף הרגל. תמיד חשבתי שהשריר תפוס בגלל הריצות, אבל עכשיו כבר חודש שאינני עושה שום פעילות ספורטיבית - והשרירים עדיין תפוסים. מדובר בשריר שנמצא בקצה הירך, כלומר בצד הגוף, מדני הצדדים. כשנוגעים בשריר מרגישים שהוא ממש קשה ותפוס. מה יכול להיות העניין?? תודה!!

יש מצבים נדירים של דלקת שרירים ממוקמת לירך בלבד . בשלב ראשון הייתי בודק מדדי דלקת ואנזימי שריר עי רופא המשפחה . יותר שכיח הוא כאב מוקרן לשוק מעמוד שדרה תחתון ולבסוף יש לשלול נדגים מוקדיים בעצם השוק (טיביה)

מנהלי פורום ראומטולוגיה