פיברומיאלגיה ודעתו של רופא על תסמונת זאת

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

18/05/2015 | 15:56 | מאת: ירון

שלום, אובחנתי ע"י ריאומטולוג כחולה בפיברומיאלגיה . כאשר הגעתי לריאומטולוג נוסף, ואמרתי לו כי אובחנתי, הוא אמר לי : "תשכח מהעניין הזה שקוראים לו פיברומיאלגיה, אין כזה דבר, אלא כאשר לרופאים אין הסבר לכאבים , הם אומרים שזאת פיברומיאלגיה " . עוד הוסיף אותו רופא ואמר: "כי הרופאים מייחסים תחת כל כותרת של כאבים - כאילו זאת פיברומיאלגיה". במילים אחרות הוא אמר שאין כזה דבר . נדהמתי לגמרי ולא ידעתי למעשה מה לחשוב על עניין זה . מה דעתך על עניין זה ? יש כזאת מחלה ? או לא ? תודה ירון

כמו שאמר הרופא - פיברומיאלגיה הוא כאב על בסיס שאינו ברור לנו . אם השם פיברומיאלגיה עוזר למטופלים מסויימים לתפוס זאת כמחלה זה בסדר לקרוא כך אולם השורה התחתונה היא שאין מאפיינים מיוחדים לכאב של פיברומיאלגיה מכאב אחר (כולל הפרעות השינה בשלב 4 וכולל דיכאון משני לכאב שאינם ספציפיים לפיברומיאלגיה ויופיעו גם בכאב מדלקת מפרקים מלחץ על עצב מחוליות הצוואר) כך שבסופו של דבר מדובר בכאב שמקורו לא ברור.

מנהלי פורום ראומטולוגיה