כאב חזק בכתף ימין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/03/2015 | 15:14 | מאת: מיכל

שלום רב, ברצוני לדעת מספר דברים, אשמח להנחיה ולדעת מקצועית אני בת 34 בקרוב, סובלת מהמון מחלות בדרכי הנשימה כדרך קבע בשנים האחרונות, כל קירור או הצטננות הופכים ישר לדלקת בדרכי הנשימה ונוזלים סביב הריאות, בנוסף הייתה לי דלקת במקלעת העצבים המרכזית של הכתף בצד ימין וטופלתי ע"י ניורולוג, יש לציין גם כי את אותה כתף שברתי בגיל 16 בעת רכיבת אופניים, על כל זאת אני בהריון שבוע 10 נכון לתאריך 26.03.15 עם קרישיות יתר וחשד ללופוס, לפני כ-4 שנים, הופיע כאב בכתף ימין שמסרב לעזוב, ביצעתי טיפולים תרופתיים רבים כגון אתופאן, ארקוקסיה, בטרן וכדומה, מספר פעמים הכאב החריף ונרשמו לי כדורי טרמדקס ובמקרה אחד הכאב עבר את סף היכולת שלי להתמודד עמו ונרשמו לי כדורי אוקסיקוטין למשך תקופה ממושכת של מספר חודשים, ביצעתי פיזיותרפיה מספר פעמים ודיקור יפני, גם אם משהו עזר לי באופן יחסי בשיפור רמת הכאב, התוצאה הסופית היא שהכאב חוזר, תמיד, מסרב להתרפא ולעזוב אותי. איכות החיים שלי נפגמה קשות אני אמא לילד בן 6 ובקרוב ההפוך לאמא בשנית, כואב לי לומר לילדי שאינני מסוגלת לבצע עמו פעילות כזו או אחרת כמעט כפי שכואבת לי הכתף. עם התקדמות שבועות ההיריון הכאב שוב מחריף ואני חוששת מהמשך הרעה והמצב שהייתי נתונה בו, סף הכאב הבלתי אפשרי. לשאלתי, איזה טיפול תרופתי אפשר לתת לאישה עם חשד ללופוס שנמצאת בתחילת הריון אני נוטלת גם כדרך קבע זריקות קלקסן ומיקרופירין, המטפל בתופעות איזה טיפול היית ממליץ לי, כאשר אני כבר נמצאת בסף כאב יחסית גבוה, נאמר בסביבת ה8 מתוך 10 אודה להתייחסות מיכל

30/03/2015 | 13:12 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

המלצות לטיפול מבוססות על האבחנה המדוייקת, ולכן באופן "וירטואלי" קשה לתת המלצה ספציפית

מנהלי פורום ראומטולוגיה