איך נוטלים ויטמין D

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/03/2015 | 07:42 | מאת: סימה

שלום יש לי מחלת פרקים ראומטית והרופא המליץ לי לקחת 2000 יחב"ל של ויטמין D. רציתי לדעת : 1. האם הדרך היעילה ביותר לספיגה היא באמצעות טיפות או כדורים? 2. האם יש לקחת בבת אחת פעם ביום או שיש עדיפות לפזר את זה פעמיים ביום? 3. האם יש צורך ליטול עם האוכל? או בשעה מסוימת ביום? ואם כן - האם יש מניעה לקחת עם מוצרי חלב? תודה

30/03/2015 | 13:10 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

למיטב ידיעתי אפשר לקחת ווטמין D בכל צורה שהיא, בבת אחת או מחולק ובכל שעת היום או לילה.

31/03/2015 | 08:31 | מאת: מרינה

יש את התוסף ויטמין D של סופהרב שלא מחייב נטילה אחרי ארוחות כיוון שהוא כבר מכיל חומצת שומן MCT ובכך משפר את הזמינות של הויטמין.

מנהלי פורום ראומטולוגיה