בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/03/2015 | 18:29 | מאת: רוית

שלום רב, מצטערת מראש על הפירוט הארוך. אני בת 39 בריאה בד"כ. לפני כחצי שנה התנפחו לי מספר בלוטות לימפה בצוואר כקבוצה בחלק התחתון של הצוואר. רק אחרי 4 חודשים מהופעתן (כאשר בינתיים אחת שהיתה בודדת בצד נעלמה לחלוטין) החלטתי לפנות לרופא משפחה. ביצעתי אולטרסאונד צוואר ובטן. נצפתה שרשרת של בלוטות מוגדלות בצוואר ואחת נראתה כממצא פתלוגי. עברתי גם סיטי בטן בגלל ממצא בכבד שהתגלה כתקין ולא נצפו בלוטות לימפה באזורים אחרים. בהנחיית המטולוג ביצעתי גם צילום חזה שיצא תקין וביופסיה בצוואר שככל הנראה לא נלקח מספיק חומר, אך ההמטולוג טען שמדובר בזיהום ולאחר כל הבדיקות התקינות כולל ספירת דם ומדדי דלקת, הוא לא מודאג. בינתיים חלק מהבלוטות קטנו. לפני כחודש וחצי התנפחו לי בלוטות נוספות באזור אחר של הצוואר למעלה קרוב לאוזן ולעורף בדיוק באותו צד. ההמטולוג ממליץ על ביופסיה פתוחה. אני לא מתלהבת מהרעיון בלשון המעטה, במיוחד בגלל שלא מדובר בבלוטה אחת. מה גם שריכוז הבלוטות החדשות מתנהגות כמו הקודמות, רק שאז פניתי לרופאים רק לאחר 4 חודשים וכעת עבר רק חודש מהופעתן. שאלתי- האם יכול להיות שייך לתחום הראומטולוגיה? איזה בדיקות פחות פולשניות אפשר עוד לבצע? תודה רבה מראש

30/03/2015 | 13:08 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

יכול להיות. אפשר לעשות בדיקות דם - סקר אימונולוגי, אומנם התשובה בביופסיה טובה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה