סימפטומים בלי כוון-המלצה? עזרה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/03/2015 | 16:48 | מאת: אלי

שלום רב אני בן 33 מאובחן עם קוליטיס 3 שנים.לפני כשנה וחצי התחלתי לסבול ממיחושים באצבעות ידיים ורגליים ויובש בפה לפני כחודשיים שוב כאבים אצבעות ידיים ורגליים והתחיל גם יובש בעיניים בשבועיים אחרונים טעם מלוח-מר בפה ביצעתי את כל בדיקות הדם הקשורות לסיוגרן וכולן תקינות-ana,ssa,ssb,crp,esr.igg,c3...... ועוד ועוד במהלך הזמן 3 בדיקות כמותיות של רוק תקינות, מבחני שירמר מהחודשים האחרונים מצביעים על ירידה בהפרשה בפגישות מול ראומטולוגים ומומחית לרפואת הפה באוניברסיטת תל אביב לצערי אני מקבל הרגשה של זלזול ופקפוק במצבי בעיקבות חוסר מספיק בממצאים אוביקטיביים--אשמח לעיצה שתעזור לי להתקדם או בכלל ,אני די סובל מהתסמינים תודה

29/03/2015 | 16:33 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

יש סיבות רבות ליובש בפה, לא רק שיוגרן. מצד שני בדיקת דם לא מוכרחות להיות חיובית לאבחנה של שיוגרן. עם יובש בא ביחד עם המחושים בידיים - יש לחפש קשר אפשרי. נוירופתיה? אי אפשר לתת אבחנה בפורום, לצערי.

29/03/2015 | 17:31 | מאת: אלי

גם ביופסיה משפה תחתונה לא יצאה חיובית מה עוד יכול לגרום יובש בפה ובעיניים וכל מיני תופעות כמו מיחושים וזרמים בכפות ידיים ורגליים וכו?

מנהלי פורום ראומטולוגיה