כאבים חזקים באצבעות כף היד בבוקר

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

22/03/2015 | 10:57 | מאת: אודליה

שלום. כבר מספר חודשים שאני חשה בכל בוקר כאבים עזים באצבעות כף יד ימין. קיים קושי רב לסגור את האצבעות והמצב משתפר לאט לאט לאחר מספר דקות של תנועה. הייתי אצל אורטופד ששלח אותי לבצע בדיקת EMG שיצאה תקינה. הוא נתן לי גם הפנייה לפיזיוטרפיה ואמר לי לפנות לראומטולוג אך לא נתן לי הפנייה. לאחר שהבנתי כי יש צורך בהפניי חייגתי אליו והוא סירב לתת לי הפנייה כזו. מספר שאלות לי. האם פיזיוטרפיה יכולה לסייע במצב כזה? האם אכן עליי לפנות לראומטולוג? האם יש לבצע בדיקות דם או שתן ? האם המצב מצביע על דלקת או משהו אחר? תודה מראש.

22/03/2015 | 15:22 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

יש הרבה-הרבה סיבות של כאבים בכפות ידיים. באחדים פיזיותראפיה עוזרת, ובאחרים - לא. באחדים מדובר בבעיה ריאומטולוגית, באחרים - בבעיה נוירולוגית או אורטופדית. כך שללא אבחנה אי אפשר לתת לתשובה לשאלותייך

מנהלי פורום ראומטולוגיה