לופוס ללא תסמינים?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/02/2015 | 17:50 | מאת: מבולבלת

שלום ד"ר , לפני 3 חודשים בדיקות הדם נמצא anti dna חיובי (19) ולפני מס' ימים בבדיקה חוזרת התקבלה שוב אותה תוצאה (ANA וDNA חיובי, כל שאר הממצאים תקינים) בנוסף ויטמין D קצת נמוך. אני מרגישה טוב ואין לי תסמינים של לופוס כלל. אני לוקחת כבר כחודשיים פלאקווניל 400 מ"ג ביום. השאלה שלי היא מה בעצם יכול לקרות לי בהמשך? מה הסבירות שהמחלה תתפרץ וכיצד אדע לזהות התפרצות? והאם העובדה שגיליתי את המחלה בשלב כה מוקדם והתחלתי טיפול תעזור לשמור על הלופוס במצב קל לטווח הארוך?

לא מבין למה עשו את הבדיקות .

02/03/2015 | 14:38 | מאת: מבולבלת

מכיון שאיני אוכלת בשר והייתי חלשה ועייפה, ביקשתי מרופא המשפחה בדיקות דם. אינני יודעת מדוע אבל הרופא החליט לערוך בדיקה מקיפה ולכן נתן בבדיקה גם פרופיל ANA ובדיקת שתן. לאחר שהתגלה ANA ואנטי דנ"א חיוביים, הראומטולוג שלך לבדיקה חוזרת לאחר 3 חודשים שהתוצאות בה היו זהות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה