שאלה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

21/02/2015 | 19:14 | מאת: אוהד

בשלוש שנים האחרונות קיימים אצלי כאבים לא ברורים באיזור הצלעות והחזה, לאחרונה הייתי אצל אורטופד שאיבחן שיש לי שקיעת סידן בעצמות. האם קיים קשר בין תת פעילות בלוטת התריס (ממנה אני סובלת כבר שנים) למה שקרוי "שיגדון מדומה"? הרופא המליץ לי לקחת כדור שנקרא קולכיצין, האם במקביל כדאי לטפל גם בבלוטת התריס בטיפול תרופתי? תודה

21/02/2015 | 20:20 | מאת: א

לאורתופד הגעתי בגלל כאבים עזים שחטפתי בגב תחתון צד שמאל מלמעלה עד למטה . האורתופד איבחן (דרך צילום) שיש לי שקיעת סידן בעצמות. האם קיים קשר בין תת פעילות בלוטת התריס (שלפחות בשלוש שנים האחרונות היא לא יציבה ולא טיפלתי בכך) למה שקרוי "שיגדון מדומה" (אבחנת האורתופד)? הרופא הפנה אותי לראומטולוג והמליץ לי לקחת בינתיים כדור שנקרא קולכיצין, האם הטיפול הוא בסדר? האם במקביל כדאי לטפל גם בבלוטת התריס בטיפול תרופתי? תודה

22/02/2015 | 11:19 | מאת: א

מאחר וקיבלתי מידע מפחיד על תרופת ה-קולכיצין וכתוצאה מכך ביררתי וזה הרתיע אותי נורא כי זו תרופה שישירות ההסבר עליה הוא רעל.., ומה גם שיש בקשה להוריד את תרופה זו. האם ישנם אופציות לסוגי טיפולים נוספים? תרופות אחרות יעילות יותר? ותגובה על כל מה שכתבתי. תודה רבה

מנהלי פורום ראומטולוגיה