ASLOגבוהה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/01/2015 | 15:05 | מאת: גלית

שלום בתי בת ה10 התלוננה על כאבי גרון קיבלה מוקסיפן בעקבות בדיקה אצל רופא משפחה שזיהה מוגלה בגרון. היא טופלה במשך 10 ימים. לאחר כשבוע התלוננה שוב על כאבי גרון , הרופא עשה לה משטח גרון והתוצאה הייתה חיובית. הרופא ביקש שנתחיל טיפול באוגמנטין. בלב לא שלם , ועם הפחד שבסיכונים שקשורים לחיידק נתתי לה 10 ימים אוגמנטין. שוב חלף שבוע והילדה לא הרגישה טוב. עשינו לה משטח נוסף והמשטח התקבלה תשובה חיובית. החלטנו לגשת גם לרופא אף אוזן גרון . הרופא אמר לנו שהגרון שלה נקי לחלןטין וביקש שנעשה לה בדיקות דם הוא אמר שבמידה ויתפתח חום לחזור אליו.כרגע לא לתת אנטיביוטיקה. בינתיים הגיעו תוצאות הבדיקה הערכים של הASLO הגיעו ל850 כשהמקסימום הוא 200. הילדה החלה לפתח חום, שיעול ונזלת.....החום ירד לאחר שלושה ימים. חזרנו שוב לרופא, כשהילדה ללא חום , כשראה את בדיקות הדם אמר שבגלל הערכים הגבוהים של הASLO הוא ממליץ לתת אנטיביוטיקהץ כרגע אני לא יודעת אם כדאי או לא כדאי לתת....מה הסיכונים? ולמה ALSO גבוהה מסוכן , הרי הגוף מייצר נוגדנים לחיידק? אודה לכם אם תחזירו תשובה בהקדם . תודה.

זאת לא שאלה ראומטולוגית אבל... יש למצוא מי מדביר את הילדה לרב יש נשא שקט במשפחה יש לבדוק בבת אחת את כל בני המשפחה ולטפל בנשאים בדיקת ASLO מיותרת לטעמי כיוון שהיא הופכת חיובית לאחר זיהום ועלולה להישאר גבוה עד חצי שנה אחרי הזיהום גם אם טופל והוכחד החיידק מזמן

מנהלי פורום ראומטולוגיה