פלאקווניל

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

24/01/2015 | 11:33 | מאת: שירן

שלום, אני בת 24 ולפני חודש אובחנתי כחולת לופוס (בעיקר ע"ס בדיקות מעבדה, התסמינים היחידים היו עייפות ואנמיה קלה) ומאז אני לוקחת פלאקווניל 400 מ"ג ביום. קצת אחרי שהתחלתי עם התרופה התחלתי להרגיש המון תופעות שלא היו קודם. כל יום אני סובלת ממשהו אחר. כל תופעה כזאת נמשכת כמה ימים ואין יום שעובר ללא תופעה כלשהי. בהתחלה היה לי במשך שבועים שלמים שיעול עם ליחה, לאחר מכן עייפות קיצונית וחולשה, דקירות קצרות (לכמה שניות כל פעם) בחזה (ימין ושמאל), לחץ בראש ותחושה של ראש כבד בעיקר כשאני מתרכזת, צפצופים באזניים בבוקר כשאני מתעוררת, דופק מהיר וחזק במנוחה. זרם באצבעות הידיים כשהרמתי את היד (קרה רק פעם אחת) ודקירות מקומיות בקודקוד הראש. רוב הדברים באים והולכים ולכן השתדלתי לא לייחס חשיבות אבל אני כבר מרגישה שמשהו לא בסדר אצלי ושאני לא יכולה לתפקד כמו פעם בעיקר בגלל החולשה והדאגות מכל דקירה בחזה או בראש.... מה קורה לי? זה תוצאה של תקופה קשה ולחוצה בגלל אבחון המחלה? תופעות לוואי של התרופה? אם אני אלך לרופא כל פעם שתהיה תופעת לוואי כזאת אני אצטרך להיות אצלו כל יום. אשמח לעזרה...

מטרת כל טיפול תרופתי הוא לשפר איכות חיים ולא לפגוע התייעצי עם הרופא שלך לגבי אפשרות הפסקת טיפול לשבועיים כדי לראות אם התסמינים חולפים (נשמע לי אפשרות סבירה לפי המצב שתיארת) ואם אכן התסמינים קשורים לטיפול ניתן לחשוב על טיפול חליפי או במינון מופחת

מנהלי פורום ראומטולוגיה