עזרה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

29/01/2015 | 20:11 | מאת: יוגב

שלום, אני בן 20. בשמונה חודשים האחרונים יש לי כאבים בעמוד השדרה האמצעי (אזור חוליות טורקליות תחתונות) בעיקר בבוקר אך גם במשך היום. בנוסף יש לי גם כאבים בעצמות הבריח שהם גם מוחשיים מאוד בבוקר ולאחר מנוחה, וגם כאבי ברכיים, מפרקי היריכיים, ומפרקי הכתפיים. רופאים חשבו שמדובר בA.S, אך MRI של מפרקי הסקרואילאיק ושל עמוד שדרה חזי ומותני לא הראו דלקת. התחלתי לקחת נקסין 500 מ''ג פעמיים ביום, והיום זה היום השלישי שאני לוקח וללא שום הטבה. לאיזה כיוון זה אמור לקחת אותי שלנקסין לא הייתה השפעה? שאלה נוספת- האם בפיברומיאלגיה ייתכנו כאבי מפרקים כפי שתיארתי הנ''ל? תודה

יוגב שלום חוסר התגובה לנוגדי דלקת והיעדר ממצאים בהדמיה מפחיתים מאוד את האפשרות שמדובר ב AS או בדלקת בכלל. כאבים יכולים להיות על רקע סיבות מרובות. במקרה כזה של כאב מפושט מתמשך ומפריע הייתי משלים מיפוי עצם לוודא שאין קליטות דלקתיות או פתולוגיות לפני שהייתי קובע כי מדובר בתסמונת כאב ללא דלקת

מנהלי פורום ראומטולוגיה