בדיקות דם

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/12/2014 | 18:33 | מאת: הילה

שלום, יש לי ANA חיובי ואובחנתי לפני שנים כסובלת מתסמונת רנו, אני סובלת מעייפות קשה מאוד, כאבי מפרקים לסירוגין, דיכאון וחרדות. לאחר בדיקת קרישיות יתר בדם שיצאה גבוהה מאוד (7200=D-DIMER), נשלחתי להמשך טיפול אצל ראומטולוג ולשם כל נדרשתי לבצע את הבדיקות הבאות: RNP>8.0 RNP A> 8.0 RNP 68 = 7.6 SmRNP>8.0 CHROMATIN>8.0 SSB (La) SINGLE<0.2 SSA (Ro) SINGLE<0.2 ANTICENTROMERE Ab<0.2 SSA-52<0.2 SSA-60<0.2 RF=10.70 C-REACTIVE PROTEIN<0.8 מה משמעות התוצאות והאם התוצאות מצביעות על מחלה אוטואימונית? תודה, הילה

22/12/2014 | 12:32 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

בדיקות אלה לא מוסיפות הרבה ל ANA חיובי הידוע מקודם. עליך להבדק על ידי ריאומטולוג ולפניכן לבצע בדיקה ששמה קפילרוסקופיה - כשמסתכלים על הציפורן במיקרוסקוף לבדיקת כלי דם קטנים

מנהלי פורום ראומטולוגיה