הפסקת ליריקה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/12/2014 | 11:28 | מאת: דניאלה

שלום רב, אני בת 38 אובחנתי בפיברומיאלגיה לפני 6 שנים במהלכן אני נוטלת אלטרול 25 מ"ג וליריקה 150 מ"ג (אמורה לקחת ליריקה 150 פעמיים ביום אבל צמצמתי לפעם אחת לפני השינה). מתפקדת באופן מלא, עובדת ופעילה, לפני נטילת התרופות סבלתי מכאבים לא נעימים שהפריעו לי בברכיים, בכתפיים ובגב התחתון, אבל היום זה מסתכם בכאבים נסבלים יחסית (בעיקר עייפות, כאבי ראש וכאבי גב קלים). מאז שאני נוטלת ליריקה אני מרגישה בלבול וגם שוכחת לגמרי דברים (כאילו לא קרו). בנוסף עליתי במשקל ואני סובלת מגזים (אני לא יודעת אם זה קשור). אני מעוניינת להפסיק ליטול את התרופה ואבקש לדעת מה ההמלצה להפסקה הדרגתית של התרופה, ומהן תופעות הגמילה הידועות (אם יש). תודה מראש

14/12/2014 | 12:16 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

במקומך היתי מוריד מינון בהדרגה - ב50% כל שבועיים עד להפסקה מלאה - כדי לוודא שהכאב הגדול לא חוזר.

מנהלי פורום ראומטולוגיה