פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/12/2014 | 10:52 | מאת: בן 28

יש לי חשד לפיברומיאלגיה, בעיית שינה קשה, שינה מועטה, לא רציפה ומכאיבה, כאבים בכל הגוף, צוואר, אגן, לאורך הזרועות וכו, תחושות שריפה הרבה בעין ובכף היד, בנוסף הרגשות כלליות מעיקות בגוף שמתגברות באימוץ המחשבה... ראומטולוג בדק אותי ואמר שבבדיקה הגופנית זה לא חד משמעי(למרות ששהוא נגע באזורים בגוף שאכן הכאב ממוקד בהם, פשוט הוא לחץ ממש חלש וזה לא הפעיל את הכאב), בכל זאת הוא נתן טיפול כאילו יש פיברומיאלגיה ורשם אלטרולט... הבעיה היא שאני חושש לקחת את האלטרולט, כי קראתי שזה מסוכן להשתנה, כשגם כך יש לי בעיות השתנה של קושי והיסוס עם חשד כבד להיצרות בשופכה וכנראה צורך בניתוח(למעשה כל הכאבים והתופעות בגוף התחילו אחרי שהבעיה בהשתנה נוצרה, היו כמה פעמים שהגעתי למצב של כמעט עצירת שתן והתעלפות, כנראה הגוף נכנס לטראומה ונוצר הפיברומיאלגיה שגורמת לי לסבל לא אנושי שכל יום אני מחזיק את עצמי לא להתאבד)... האם אכן מסוכן בשבילי לקחת במצב שלי כדור אלטרולט לפני השנה? האם עדיף לבקש מהרופא להחליף לליריקה? באופן כללי מה עדיף כטיפול קו ראשון לפיברומיאלגיה, אלטרולט או ליריקה? מה יותר עוזר ומשפר את השינה?

14/12/2014 | 12:14 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אפשר להתחיל מכל אחת מהתרופות. אבל אל תצפה לשיפור מדהים - טיפול תרופתי לפיברומיאלגיה זה רק חלק קטן מהטיפול המקיף אשר צריך לכלול שינוי בהרגלים שונים, התעמלות.... יש גם לשלול מרכיבי דיכאון או חרדה - אשר לעתים מחייבית טיפול ספציפי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה