לופוס אדמנתית

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/12/2014 | 12:49 | מאת: שי

שלום, אני בן 39, בריא בדרך כלל, מזה שנים ארוכות שאני סובל מעת לעת מתפרחת באיזור הפנים (לחיים וגשר האף) , לאחרונה נחשפתי למידע בנוגע לזאבת אדמנתית ונראה שהסימפטום של תפרחת פרפר זהה לתפרחת שמופיעה אצלי. עם השנים שמתי לב שהתפרחת אצלי מופיעה בעיקר בתקופות של חשיפה לשמש, לחץ, בתקופות בהן אני לא מקפיד על שתייה מרובה, צריכת אלכוהול, חום וכן מושפעת מהרכב התזונה (מופיעה/מתגברת אם אני צורך מתוקים או שומנים יותר מהרגיל, תבלינים מסוימים בעיקר הצהובים , כורכום וכד') לאחרונה גם איבחנו אצלי רמה גבוהה של טריגליצרידים ואני מטופל בבזאפיברט 400 מג אחת ליום. אציין שאיני סובל מתסמינים נוספים של זאבת אדמנתית , לפחות איני מרגיש כאלה, כגון בעיות במפרקים וכד'. מקריאה הבנתי שחלק שסימפטום נוסף הם קשיי ריכוז דיכאון וכד', אציין שאני מאובחן ADD אך איני מטופל מבחירה, בנוגע לדיכאון איני סובל ממשהו קליני אבל לתחושתי יש שם משהו ברקע שיכול להעיק עלי לפעמים . האם ישנה סבירות שהתפרחת מקורה בזאבת אמדנתית לא מאובחנת ? איך ניתן לאבחן והאם קיים טיפול יעיל? שי

14/12/2014 | 12:31 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

זה לא חייב להיות לופוס. לעתים יש תגובות עור לא ספציפיות לשמש אשר באים לביטוי בעת חשיפה לאור שמש. במיקרים לא ברורים רופא עור עושה ביופסיה אשר נותנת תשובה סופית.

מנהלי פורום ראומטולוגיה