דלקת מפרקים פסוריאטית

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

22/11/2014 | 21:58 | מאת: אלון

שלום. א. האם בדלקת מפרקים פסוריאטית שבה יש פגיעה בעמוד השדרה הדלקת מתחילה גם כן במפרקי האגן כמו באנקילוזינג ספונדליטיס? ב. האם בדלקת מפרקים פסוריאטית של עמוד השדרה, החוליות גם כן מתאחות ומתחברות כמו באנקילוזינג ספונדליטיס? ג. אם בבדיקת MRI רואים דלקת בעמוד השדרה או באגן או גם בעמוד השדרה וגם באגן- איך אפשר להבדיל בין דלקת מפרקים פסוריאטית לבין אנקלוזינג ספונדליטיס? תודה.

24/11/2014 | 16:23 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

1. לפעמים אך לא חובה 2. לעתים כן, באופן לא בדיוק אך די דומה 3. קשה, אך הרבה פעמים אפשר להבדיל

מנהלי פורום ראומטולוגיה